1locatie: De Dam in Amsterdam
1200personen
5crewleden
1Gouden Reiger

2 minuten.

Ruim 1200 medewerkers en vrijwilligers werken jaarlijks mee aan de herdenking op De Dam. De film ‘2 minuten’, die is bedoeld om al die mensen voor te bereiden op dit bijzondere evenement, combineert praktische informatie – wie, wat, waar – met het ‘waarom’ van de herdenking. Alles werkt toe naar het hoogtepunt van de dag: de 2 minuten stilte. IDTV produceerde de film in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Op het Nederlands Filmfestival in Utrecht werd ‘2 minuten’ onderscheiden met een Gouden Reiger voor de beste opdrachtfilm van 2016. De jury was ontroerd door de persoonlijke verhalen van de betrokkenen en prees de technische kwaliteit en de combinatie van verschillende verhaallijnen. De film werd gekozen uit meer dan 70 inzendingen.

Onze regisseur

“Wat cool dat we deze film mochten maken! De première in een bioscoopzaal met alle betrokkenen samen was heel indrukwekkend”

Sandor van Geelen

Regisseur

Onze opdrachtgever

"Het comité heeft de Gouden Reiger gewonnen voor de film “2 Minuten”, bekijk de film hier: http://bit.ly/2ddFuJc"

Comité 4 en 5 mei

@Comite4en5mei

Concert Stage design

“De jury heeft unaniem besloten deze overallprijs toe te kennen aan een indrukwekkende productie met een mooie gelaagdheid en verschillende verhaallijnen. Een productie met emotie en prachtige kwaliteit in beeld als ook in de audiomix. Mooie en afwisselende interviews waarbij de stiltes juist veelzeggend zijn. Een film die oproept tot betrokkenheid.'

Juryrapport,
Gouden Reiger