71jaar bevrijding
481crewleden
60publieksbootjes
13camera's
5000bezoekers op de kade
2uur live TV

5 mei-concert.

We vinden het een grote eer dat we het Nationaal Comité 4 en 5 mei mogen ondersteunen bij verschillende projecten. Zo zijn we betrokken bij de Nationale Herdenking op de Dam en produceren we het traditionele 5 mei-concert op de Amstel. In nauwe samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei komen we tot een inhoudelijk en volwaardig programma met een jaarlijks wisselend orkest en diverse artiesten.

Het concert is gratis toegankelijk en vormt de afsluiting van de nationale viering van de vrijheid. IDTV verzorgt ook de televisieregistratie van het evenement. De NOS zendt dit live uit op Nederland 1.

Onze opdrachtgever

“Het 5 mei-concert is het moment waar je bij elkaar komt om de viering van de bevrijding met elkaar af te sluiten”

Jan van Kooten

Directeur Nationaal Comité 4 en 5 mei

Het publiek

“Wat een mooi #5meiconcert! Prachtig decor, mooi feest! Twee keer live mee mogen maken. Mooie herinnering! Goede traditie!”

Vera van Brakel

@veravanbrakel

“5 mei is voor mij altijd een van de meest bijzondere dagen in het jaar. Alles waar je al een jaar aan werkt komt dan samen. Om met zo’n grote groep betrokken mensen de hele dag keihard te werken geeft enorm veel energie"

Saskia Steur - Uitvoerend producent IDTV

Bekijk crewtalk

“Nog voor het 5 mei-concert gespeeld wordt, nodigen we al een orkest uit voor het volgende jaar. De arrangeurs moeten aan de slag, we bedenken theatrale invullingen enzovoort. Het bouwt op en op en komt allemaal bij elkaar bij de repetities"

Gemma van Zeventer - Eindredacteur IDTV