12bezoekers
2000journalisten
92tv-stations
22ploegen
198renners

Ploegenpresentatie Grand Départ Tour de France.

In 2015 vond de start van de Tour de France plaats in Utrecht. In vier dagen tijd bezochten bijna één miljoen wielerfans de Domstad. Het begon allemaal op donderdag 2 juli met de traditionele ploegenpresentatie. IDTV mocht dat evenement in opdracht van Le Tour Utrecht produceren. Zo’n 12 duizend bezoekers konden de 198 renners van heel dichtbij bekijken. De teams kwamen na een korte vaartocht over de gracht aan bij Park Lepelenburg. Daar fietsten ze naar het hoofdpodium waar ze werden ontvangen door Herman van der Zandt. Via sociale media kon het publiek vragen stellen aan de renners.

In verband met de uitzendingen van alle aanwezige televisiestations moesten we zorgen voor een strak getimed programma. Verschillende bijzondere optredens zorgden voor afwisseling en spektakel. Het fantastische wielerpubliek langs de kades, in het park en langs de route maakte het feest compleet.

Onze opdrachtgever

"Tijdens de avond van de ploegenpresentatie viel het allemaal in elkaar. Een goede presentator, droog weer, blije renners, veel toeschouwers en een mooie show. Kortom, een prachtige start van de Grand Départ"

Annemarieke Sirks

Manager Marketing & Communicatie - Projectorganisatie Tour de France Utrecht

Het publiek

“bootjes met renners varen langs, op scherm getuige van vertolking nummer van #Muse met violiste op podium #ploegenpresentatie #utrecht #tdf”

07:31, July 2nd, 2015

Erik Kerkmeijer

@erikkerkmeijer

“Geweldig om mee te mogen werken achter de schermen van het grootste jaarlijkse sportevenement ter wereld”

Sandor van Geelen - Hoofd Evenementen IDTV

Het waren de warmste dagen van het jaar. Op het veld was het 38 graden en onder het dak van het podium liep de temperatuur op tot boven de 45. Wij hebben dmv ventilatoren, waterijsjes iedereen koel gehouden.

Josine Vriend - Projectmanager IDTV

Concert Stage design

Utrecht is een echte fietsstad. Alle wegen, parken en pleinen hebben er een charmante, menselijke maat. Daarom schetsten we een evenement dat past bij die schaal. De renners maakten een boottocht en kwamen naar het publiek toe. Overal zat je als bezoeker eerste rang.

Sandor van Geelen,
Hoofd Evenementen