1locatie: Rotterdam
5opnamedagen
8montagedagen
1Sony F3
S-log formaat
2700medewerkers

RET Corporate Story.

Het Rotterdamse openbaar vervoerbedrijf de RET heeft klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan. Alles loopt gesmeerd, de organisatie krijgt jaarlijks hoge waarderingscijfers van haar reizigers. Toch wil de RET zichzelf blijven verbeteren. De Perfecte Reis, dát is het streven. IDTV ontwikkelde en produceerde een bedrijfsfilm die in een paar minuten het verhaal vertelt van de goed geoliede machine die de RET is. Een corporate story over visie, innovatie, betrouwbaarheid en een integraal netwerk. En vooral een verhaal van trotse medewerkers, over de karaktereigenschappen en waarden die in Rotterdam besloten liggen.

“De RET was op zoek naar een videodocument om de intrinsieke boodschap van hun beleidsplan te combineren met dat wat echt het DNA van het bedrijf is. Na een aantal maanden intensief spreken over wat dat DNA dan is, hebben we een script gemaakt”

Peter Blom - Regisseur

Concert Stage design

“De uitdaging van deze opdracht was het menselijk maken van een groot bedrijf. De focus lag enerzijds op de klantgerichtheid en het persoonlijke, anderzijds ook op de grootsheid en trots van de organisatie en de stad Rotterdam. Ik werd zelf enorm geïnspireerd door de boodschap die deze corporate story moest uitstralen, daarom vloeide de melodieën, ritmes en sounds vrij snel uit de pen. In nauwe samenwerking met regisseur Peter Blom hebben we de muziek heel erg leidend gemaakt voor deze film, waarbij het eindresultaat een heel mooie balans heeft gekregen en een perfectie harmonie. Ik had oprecht kippenvel bij het zien van de uiteindelijke versie.”

Joost van den Broek,
Componist